Tässä on miksi et voi nukkua läpi yön ja mitä voit tehdä asialle - Snoop Lion (2023)

Tässä on miksi et voi nukkua läpi yön ja mitä voit tehdä asialle - Snoop Lion (1)

Jos pyörittelet koko yön ja heräät vieläkin väsyneemmäksi kuin ennen nukkumaanmenoa, se voi tuntua erittäin turhauttavalta. CDC:n mukaan joka kolmannella aikuisella on unihäiriöitä, joten jos sinun on erittäin vaikea nukkua yön yli, et ole yksin.

Unihäiriöt ja kyvyttömyys saada tarpeeksi unta voivat saada ihmisen tuntemaan olonsa uneliaiseksi päiväsaikaan. Kun et saa unta läpi yön, sinulla ei todennäköisesti ole tarpeeksi energiaa hoitaaksesi tehokkaasti päivittäisiä tehtäviäsi. Motivaatiosi voi heikentyä, ja saatat kohdata muita seurauksia henkiselle ja fyysiselle terveydellesi.

Unenpuute liittyy läheisesti stressiongelmiin. Kun nukut, aivosi voivat toipua päivittäisestä stressistä, ja jos et nuku tarpeeksi, aivosi eivät pysty selviytymään stressistä tehokkaasti. Kun ihmiset nukkuvat yöllä huonosti, he päätyvät usein uupumuksen noidankehän: aamulla he tuntevat olonsa uupuneiksi, mutta lisääntynyt stressi vaikeuttaa öisin nukahtamista.

Jos ihmettelet jatkuvasti: "Miksi en saa unta, vaikka olen väsynyt?" silloin on mahdollista, että sinulla on unihäiriö. Tässä tapauksessa paras ratkaisu on keskustella laillistetun terapeutin kanssa, joka auttaa sinua selvittämään, mikä tämän ongelman aiheutti, ja ehdottaa tehokkaita selviytymiskäytäntöjä. Voit esimerkiksikokeile verkkoterapiaaja keskustele terapeutin kanssa poistumatta edes kotoa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme yleisimpiä syitä, miksi ihmiset eivät voi nukkua öisin, ja jaamme luettelon asioista, joita sinun on tehtävä, kun et saa unta. Unihäiriöillä voi olla merkittävä negatiivinen vaikutus ihmisen elämänlaatuun, mutta jos yhdistät terapian joihinkin tehokkaisiin itseapukäytäntöihin, voit voittaa ongelman ja palata raiteilleen.

(Video) Kiusallinen piilokamera fyssarin vastaanotolla | Paasosen polttaritoimisto

Miksi en saa unta, vaikka olen väsynyt?

On monia tekijöitä, jotka voivat sekoittaa uniaikataulusi. Jotkut niistä liittyvät elämäntyyliin, kun taas toiset liittyvät enemmän mielenterveyteen. Tässä on joitain mahdollisia syitä siihen, miksi et saa unta öisin.

Kofeiini

On mahdotonta olla mainitsematta kofeiinia puhuttaessa unihäiriöistä. Tutkimuksen mukaanJournal of Clinical Sleep Medicine200 mg kofeiinia (joka on noin 16 unssia kahvia) 16 tuntia ennen nukkumaanmenoa voi häiritä untasi.

Nukkuminen

Vaikka päiväunet tarjoavat monia etuja sekä henkiselle että fyysiselle terveydelle, paljon riippuu siitä, kuinka nukut. Tiedot vuonna julkaistusta tutkimuksestaUnen luonto ja tiedeviittaa siihen, että päiväunet myöhemmin iltapäivällä sekä pitkät päiväunet voivat vaikeuttaa nukahtamistasi öisin ja vaikuttaa negatiivisesti unesi laatuun. Paras tapa on pitää 20-30 minuutin pituiset päiväunet ja päiväunet samaan aikaan joka päivä.

Ruutuaika

Älypuhelimien, kannettavien tietokoneiden ja tablettien ongelmana on, että nämä laitteet lähettävät sinistä valoa, ja sinisen valon on osoitettu estävän melatoniinin tuotantoa, joka on terveestä unesta vastaava hormoni. Siksi, jos haluat nukahtaa helposti, laita laitteet sivuun pari tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Ahdistus

Ahdistuneisuus vaikeuttaa ihmisen rauhoittumista, joten ei ole yllättävää, että se on yleinen syy, miksi ihmiset eivät voi nukahtaa tai herätä keskellä yötä. Tutkimus julkaistu vuonnaDialogeja kliinisessä neurotieteessäosoittaa, että jopa 36 %:lla unettomuudesta kärsivistä ihmisistä on myös ahdistusta.

 • Masennus

Unihäiriöt ja unen laadun heikkeneminen ovat myös yleisimpiä masennuksen oireita. Masennus johtaa usein narkolepsiaan, unettomuuteen, levottomat jalat -oireyhtymään ja muihin ongelmiin, jotka voivat vaikuttaa uneesi.

(Video) Lonely (short version)

 • Univaikeudet

On monia unihäiriöitä, jotka eivät vain vaikuta uneesi, vaan johtavat myös keskittymisongelmiin, ärtyneisyyteen, väsymykseen ja erilaisiin tunneongelmiin. Tässä on yleisimmät unihäiriötyypit.

 • Unettomuus

Nukahtamiskyvyttömyyden syynä voivat olla erilaiset sairaudet, jet lag, stressi, lääkkeet, huumeiden käyttö ja liiallinen kofeiinin kulutus.

 • Narkolepsia

Tämä unihäiriö tekee ihmisestä erittäin unisen päiväsaikaan. Esimerkiksi henkilö voi nukahtaa puhuessaan, kävellessä tai ajaessaan.

 • Levottomat jalat -oireyhtymä (RLS)

Kuten nimestä voi päätellä, tämä unihäiriö aiheuttaa vastustamattoman halun liikuttaa jalkoja. Yleensä ihmiset kokevat tämän halun yrittäessään rentoutua ja nukahtaa.

 • Viivästynyt univaihehäiriö
 • Epäsäännöllinen uni-valve-oireyhtymä

Ihmiset, joilla on epäsäännöllinen uni-valve-oireyhtymä, eivät useinkaan pysty nukkumaan enempää kuin 2-4 tuntia kerralla. He heräävät monta kertaa yöllä, mutta usein he kuitenkin onnistuvat saamaan tarvitsemansa 7-8 tuntia yhteensä. Tästä huolimatta tämä oireyhtymä voi saada sinut tuntemaan olosi uneliaaksi päivän aikana.

 • Vuorotyön unihäiriö

Tämä häiriö johtuu eroista työaikataulussa ja biologisessa kellossa. Monien ihmisten on työskenneltävä yöllä, aikaisin aamulla tai vaihtuvissa vuoroissa. Tämän seurauksena ne toimivat, kun heidän aivojensa on tarkoitus nukkua, he tuntevat itsensä uupuneiksi päivän aikana ja heillä on ongelmia nukahtamisen kanssa.

(Video) Kun usko näyttää heikolta-Osa 6 | Kenneth E Hagin

Mitä tehdä, kun et saa unta

 • Luo rauhallinen ympäristö

Nukahtaaksesi helposti, sinun tulee ensin luoda rauhallinen tila, jossa voit rentoutua ja unohtaa huolesi. Varmista, että makuuhuoneesi on pimeä ja hiljainen. Jos lemmikkisi nukkuu samassa huoneessa ja herättää sinut, harkitse sen pitämistä huoneen ulkopuolella.

 • Harjoittele säännöllisesti

Säännöllinen liikunta on hyödyllistä kehollesi, ja se voi myös auttaa sinua nukkumaan paremmin. Käy kuntosalilla, aloita lenkkeily tai kokeile joogaa. Tärkeintä ei ole harjoitella liian lähellä nukkumaanmenoa, sillä näin rauhoittuminen voi olla vaikeampaa.

 • Noudata tiukkaa uniaikataulua

Nukkumaanmenosta tulisi tulla tapa, ja paras tapa kehittää tämä tapa on pitää kiinni aikataulusta. Mene nukkumaan samaan aikaan joka päivä. Valitse aika, jolloin tunnet itsesi eniten väsyneeksi, ja varmista, että pystyt nukkumaan 7–8 tuntia.

 • Juo vähemmän kahvia

Kahvi, energiajuomat ja muut kofeiinia sisältävät tuotteet voivat vahingoittaa vakavasti uniasi. Kofeiini ei vain voi estää sinua nukahtamasta, vaan se voi myös estää syvän unen, jotta et tunne olosi levänneeksi herätessäsi.

 • Kirjoita ylös kaikki huolesi

Jos sinun on vaikea nukkua, koska ajattelet jatkuvasti ongelmiasi tai teet suunnitelmia, hyvä ratkaisu on kirjoittaa ne muistiin ja tyhjentää mielesi ennen nukkumaanmenoa.

 • Rentoutua

Kuuntele hiljaista musiikkia, ota lämmin kylpy tai meditoi. Tee mitä tahansa, mikä auttaa sinua rauhoittumaan ja rentoutumaan, jotta voit valmistaa kehosi ja mielesi uneen.

(Video) A Show of Scrutiny | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 2

 • Jos et saa unta, nouse ylös

Melko usein ihmiset, joilla on unihäiriöitä, ihmettelevät: "Jos en saa unta, pitäisikö minun vain valvoa koko yön?" No, tietenkään sinun ei pitäisi olla koko yön hereillä, mutta voit nousta ja tehdä jotain rentouttavaa, jotta sinusta tulee uninen.

 • Kokeile terapiaa

Jos sinulla on unihäiriöitä, paras ratkaisu on keskustella laillistetun terapeutin kanssa, joka pystyy tekemään oikean diagnoosin ja ehdottamaan tehokasta hoitoa.

Hyvä uutinen on, että voit keskustella terapeutin kanssa poistumatta edes kodistasi. Calmerryn kaltaisten online-terapia-alustojen ansiosta voit käyttää videokeskusteluterapiaa ja keskustella osavaltiossasi lisensoitujen terapeuttien kanssa. Lue lisää terapiasta valmistautuaksesi ensimmäiseen istuntoosi.

Käärimistä

Hyvin levännyt ja energinen olo on vain yksi monistariittävän unen edut. Unen puute voi johtaa lukemattomiin ongelmiin, mukaan lukien fyysisiä ja henkisiä terveysongelmia. Toivomme, että vinkkimme auttavat sinua selvittämään, kuinka voit nukahtaa, kun tunnet itsesi väsyneeksi, mutta et saa unta.

On monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa uneesi, ja jos käsittelet unihäiriöitä, paras ratkaisu on keskustella terapeutin kanssa. Lisäksi saatat joutua luopumaan joistakin huonoista tavoista ja muuttamaan elämäntapaasi.

Samanlaisia ​​viestejä:

 • Paranna elämäntyyliäsi Avacaren parhailla lääketieteellisillä apuvälineillä
 • 9 syytä lopettaa kahvin juonti välittömästi
 • 6 hyvää tapaa ehkäistä väsymystä ja uupumusta
 • 10 syytä, miksi sinun pitäisi lopettaa tupakointi
 • Kaikkien menestyneiden 15 menestystapaa
 • 66 Hyvää yötä -tekstiä, jotta hän nukkuisi hymyillen
 • Lopullinen opas korkeampien testosteronitasojen saavuttamiseen
 • 100 hyvää huomenta -tekstiviestiä hänelle
 • Maailman 10 vahvinta kahvituotetta
 • 4 terveellistä tapaa, jotka auttavat sinua selviytymään yliopistosta

Videos

1. David Godman - toinen buddha kaasupumpun haastattelussa
(BuddhaAtTheGasPump)
2. Inside with Brett Hawke: Tyler McGill
(Inside with Brett Hawke)
3. Autotelttailu Rainissa vuorella - Kattoteltta - Koira
(AB Camping)
4. Sielun avaaminen – mitä New Age -profeetat paljastavat piilotetusta luonnostamme
(Unlocking the Soul - Cimplify Films)
5. Working and Homeless Americans Are Living In Their Car
(Big Super Living In Arizona)
6. Unveiling Tommy Sotomayor Live: My Jaw-Dropping Reaction
( HOLDitDOWNPODCAST 2.0)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 07/29/2023

Views: 5937

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.