Donald Trump antautuu Atlantassa neljännessä rikosjutussa, joka on nostettu ex-presidenttiä vastaan ​​tänä vuonna | CNN-politiikka (2023)

CNN

Donald Trumpantautui torstaina Fulton Countyn vankilassa yli tusinalla syytteellä, jotka johtuivat hänen pyrkimyksistään kumota Georgian vuoden 2020 vaalitulos, neljättä kertaa tänä vuonna, kun entinen presidentti on joutunut rikossyytteisiin.

Trump vietti hieman yli 20 minuuttia Fulton Countyn vankilassa, jossa hänet käsiteltiin ja vapautettiin. Vankilatiedot osoittivat hänen olevan 6 jalkaa 3 tuumaa pitkä ja painava 215 kiloa, siniset silmät ja vaaleat tai mansikkaat hiukset. Hänen varausnumeronsa oli P01135809.

Trumpista julkaistiin mukilaukaus pian hänen poistuttuaan vankilasta.

Trumpin antautuminen Georgiassa on neljäs kerta tänä vuonna, kun entinen presidentti on antanut itsensä paikallisille tai liittovaltion viranomaisille sen jälkeen, kun häntä vastaan ​​nostettiin rikossyytteet – jaksoja, joita ei ollut koskaan nähty Yhdysvalloissa ennen vuotta 2023.

Näkymä Trumpin matkasta pidätetyksi, kun hän tuomitsi häntä vastaan ​​nostetut syytteet poliittisista syistä, toistui torstaina, mutta se ei silti horjuttanut entisen presidentin – ja GOP:n johtavan ehdokkaan Valkoiseen taloon vuonna 2024 – merkittävää ja ennennäkemätöntä kohtausta. – joutuu rikossyytteeseen.

Trump kutsui vankilassa olemista "kauheaksi" ja "erittäin surulliseksi" kokemukseksi myöhemmin torstaina Newsmaxin haastattelussa ja lisäsi: "Koko elämäni aikana en tiennyt mitään syytteistä ja nyt minua on syytetty neljä kertaa. ”

Huhtikuussa Trump joutui New Yorkissa syytteeseen hiljaiseen rahajärjestelmään. Kesäkuussa hän antautui Miamin liittovaltion oikeustalossa syytteeseen erikoissyyttäjä Jack Smithin tutkinnassa turvaluokiteltujen asiakirjojen väärinkäytöstä. Ja aiemmin tässä kuussa Trump pidätettiin Washington DC:ssä, ja hänet asetettiin syytteeseen Smithin tutkimuksessa, joka koski yrityksiä kumota vuoden 2020 vaalit.

Kaikki nuo tapaukset voivat kärjistyä ensi vuonna samaan aikaan, kun Trump on ehdolla presidentiksi.

Tässä Georgian historiallisen päivän tärkeimmät tapahtumat:

Trump vapautti 200 000 dollarin joukkovelkakirjalainan

Kuten useimmat hänen 18 yhteissyytetyistärönsyilevä kirottutapajotka ovat jo antaneet vankilassa, Trump käsiteltiin nopeasti testamentin kautta, koska entinen presidentti ja hänen asianajajansa ovat jo neuvotelleet hänen suostumustakuusopimuksensa. Trump suostui200 000 dollarin joukkovelkakirjalainaja muut vapauttamisehdot, mukaan lukien sosiaalisen median käyttämättä jättäminen tapauksen syytettyjen ja todistajien kohdistamiseen.

Trump maksoi 200 000 dollarin joukkovelkakirjalainansa kustannukset sijoittamalla siihen 10 prosenttia ja työskentelemällä paikallisen Foster Bail Bonds LLC:n kanssa, lähteet kertoivat CNN:lle.

Trump lähti Bedminsteristä, New Jerseystä, golfkerhostaan ​​Georgiaan torstai-iltapäivänä, ja hän laskeutui Atlantaan yksityiskoneella hieman kello 19 jälkeen. ET

Donald Trump antautuu Atlantassa neljännessä rikosjutussa, joka on nostettu ex-presidenttiä vastaan ​​tänä vuonna | CNN-politiikka (2)

Videomainosten palaute

Donald Trump puhuu antautumisensa jälkeen Georgiassa. Kuuntele mitä hän sanoi

01:36 - Lähde:CNN

Trumpin autoporras matkusti Fulton Countyn vankilaan hänen pidättämistä varten. Vietettyään noin 20 minuuttia vankilassa Trump palasi lentokentälle, jossa hän puhui lyhyesti toimittajille ennen kuin nousi koneeseen vastaamatta kysymyksiin.

"Se, mitä täällä on tapahtunut, on oikeudenmukaisuuden paratiistoa. Emme tehneet mitään väärää. En tehnyt mitään väärää, ja kaikki tietävät sen”, Trump sanoi. ”Minulla ei ole koskaan ollut tällaista tukea, ja se koskee myös muita. Se mitä he tekevät, on sekaantumista vaaleihin."

Korvaa Georgian asianajajan

Ennen antautumistaan ​​Trumpkorvasi Georgian johtavan asianajajansa, Drew Findling, ja Steven Sadow, Atlantassa asuva asianajaja, jonka verkkosivustoprofiilissa häntä kuvataan "erityislakimiehenä toimihenkilöille ja korkean profiilin puolustajille".

Trumpin lähde ilmoitti, että tämä ei koskenut Findlingin suorituksia, kun taas toinen Sadowin tunteva lähde kutsui häntä "Georgian parhaaksi rikospuolustukseksi".

Sadow tapasi Trumpin Atlantan lentokentällä ja seurasi hänet Fulton Countyn vankilaan.

Piirilakimies pyytää oikeudenkäyntipäivää 23. lokakuuta

Aiemmin torstaina Fulton Countyn piirisyyttäjä Fani Willis pyysi oikeudenkäyntipäivää 23. lokakuuta Trumpia ja 18:aa hänen liittolaistaan ​​vastaan ​​nostamassa vaalien kumoamistapauksessa.

Vaikka on liian aikaista sanoa, onko päivämäärä mahdollinen – tai jopa uskottava – jos se tapahtuisi, se olisi ensimmäinen Trumpin neljästä rikosoikeudenkäynnistä.

Trumpin asianajajat kertoivat tuomarille Georgiassa torstaina vastustavansa Willisin ehdotettua oikeudenkäyntipäivää. He yrittävät myös erottaa hänen Georgian tapauksensa toisesta vastaajasta Ken Chesebrosta, joka yrittää nopeuttaa oikeudenkäyntiä ja jonka pyyntö kannusti Willisin ehdottamaa oikeudenkäyntipäivää.

Willisin ehdottama aikataulu nostaisi menettelyn hypernopeuteen. Hän kertoi toimittajille viime viikolla, kun syyte palautettiin, että hän aikoo hakea oikeudenkäyntiä, joka alkaisi kuuden kuukauden kuluessa.

Entinen presidentti Donald Trump astuu ulos koneestaan ​​saapuessaan Hartsfield-Jackson Atlantan kansainväliselle lentokentälle torstaina 24. elokuuta 2023 Atlantaan. (AP Photo/Alex Brandon) Alex Brandon/AP Trump antautuu Georgian vaalien kumouksellisessa tapauksessa

Oikeusasiantuntijat sanoivat tuolloin, että aikajana ei ollut uskottava, varsinkin kun Willis on myös ilmoittanut haluavansa haastaa 19 syytettyä kaikki yhdessä. Trumpin ja hänen vastaajiensa asianajajat ovat arvioineet oikeudenkäyntiä edeltävien kiistojen todennäköisyyttä, jotka hidastavat oikeudenkäyntiä. Jo kolme vastaajaa pyrkii siirtämään asian liittovaltion tuomioistuimeen, ja entisen presidentin odotetaan käynnistävän samanlaisen oman tarjouksen.

Toinen Willisin esittämä rönsyilevä ryöstön vastainen tapaus viittaa siihen, että tällainen aikajana on epärealistinen. Tapaus, jonka mukaan Jeffrey Williams, räppäri Young Thug ja useat hänen työtoverinsa rikkoivat Georgian RICO-lakia – Trumpin tapauksen keskeistä syytettä – on edennyt hitaasti oikeudenkäyntiin huolimatta Williamsin aloitteesta puolustaa oikeuttaan pikaiseen oikeudenkäyntiin.

Willis on pyytänyt, että 19 syytettyä asetetaan oikeuden eteen ensi kuussa.

WH:n entinen kansliapäällikkö ja DOJ:n virallinen antautuminen

Liittovaltion tuomioistuin hylkäsi keskiviikkona kahden syytetyn, Valkoisen talon entisen kansliapäällikön Mark Meadowsin ja entisen oikeusministeriön virkamiehen Jeffrey Clarkin.

Sekä Meadows että Clark tekivät 100 000 dollarin joukkovelkakirjasopimukset syyttäjien kanssa torstaina. Meadows antautui ja hänet vapautettiin. Clark ilmoittautui vankien tietojen mukaan noin kello 1 yöllä perjantaina.

Myös torstaina Georgia-tapauksessa Atlantan vaalityöntekijän pelottelusta syytetty Trevian Kutti pääsi 75 000 dollarin joukkovelkakirjalainaan syyttäjien kanssa ennen luovuttamistaan.

Entinen virkaatekevä Yhdysvaltain oikeusministeri Sally Yates todistaa senaatin oikeuskomitean rikollisuutta ja terrorismia käsittelevälle alakomitealle Hart Senaatin toimistorakennuksessa Capitol Hillissä 8. toukokuuta 2017 Washington DC:ssä. Chip Somodevilla / Getty Images / Tiedosto Sally Yates: Äänestäjillä "on oikeus" kuulla todisteita Trumpia vastaan ​​ennen vaaleja

Sopimuksen muissa ehdoissa sanotaan, että hän ei voi "pelotella ketään henkilöä, jonka hän tietää olevansa syytettynä tai todistajana" tässä tapauksessa, mikä on erityisen tärkeää hänen syytteidensä vuoksi. Häntä on myös kielletty julkaisemasta tapauksesta sosiaalisessa mediassa, mukaan lukien mutta ei rajoittuen Instagram-julkaisut.

Harrison Floyd, Black Voices for Trump -järjestön johtaja, myös antautui Fulton Countyn vankilaan vankilatietojen mukaan. Hän ei päässyt velkasopimukseen etuajassa ja oli Fulton Countyn sheriffin lausunnon mukaan "vankilassa", kunnes hän saapui tuomarin eteen, mikä odotettiin 24 tunnin sisällä.

Georgian osavaltion senaattori Shawn Still, joka toimi valevalitsijana vuonna 2020, on myös antautunut vankilassa piirikunnan vankien tietojen mukaan. Syytteiden julkistamisen jälkeen Stillin asianajaja Tom Bever sanoi, että "oikeudenkäynnin todisteet osoittavat, että Sen. Still on syytön, koska päivä on pitkä" ja että "odotamme innolla päiväämme tuomioistuimessa puhdistaaksemme hänen hyvän nimensä".

Trump 2020 -kampanjan virkamies Mike Roman kääntyi varhain perjantaiaamuna piirikunnan vankien tietojen mukaan. Misty Hampton, entinen vaalivalvoja Coffee Countyssa, Georgiassa, on myös ilmoittanut itsensä Fulton Countyn vankilaan.

Myös Trumpia kannattava asianajaja Robert Cheeley kääntyi varhain perjantaina vankien tietojen mukaan. Häntä on syytetty 10 osavaltion rikoksesta, mukaan lukien Georgian ryöstelyn vastaisen lain rikkomisesta, väärästä valasta ja virkamiehen pyytämisestä rikkomaan valansa.

Raffensperger haastettiin suureen kuulemiseen maanantaina

Meadowsilla on maanantaina kuuleminen hänen yrityksestään siirtää häntä vastaan ​​nostettu Fulton Countyn syyttäjä liittovaltion tuomioistuimeen, mikä on tulossa suureksi koetukseksi Willisille.

Torstaina Fulton Countyn piirisyyttäjän toimisto haastoi Georgian ulkoministerinBrad Raffenspergerja Frances Watson, joka toimi ulkoministerin päätutkijana vuoden 2020 vaalien aikana, todistamaan.

Haaste on yksi monista viitteistä siitä, että Fulton Countyn syyttäjät aikovat asettaa Trumpin tammikuun 2021 puhelun – jossa Trump kehotti Raffenspergeriä ”löytämään” äänet, jotka kumosivat hänen vaalitappionsa osavaltiossa – keskipisteeksi maanantaiaamuna Meadowsissa järjestettävässä oikeuden kuulemisessa. ' pyrkii saamaan piirisyyttäjän syytteet pois.

Meadows oli päivystyksessä, ja häntä syytetään nyt Georgian vaalien kumouksellisessa tapauksessa, osittain hänen osallistumisestaan ​​siihen.

Liittovaltion tuomari ajoitti 18. syyskuuta kuulemistilaisuuden Clarkin pyynnöstä, että häntä vastaan ​​nostettu Fulton Countyn vaalien kumoamiskanne siirrettäisiin liittovaltion tuomioistuimeen.

Trumpia syytetään 13 syytteestä Georgiassa

Valttivalheellisesti väitetty voittovuoden 2020 vaalien jälkeen ja sittenyritti kaataatulokset Georgiassa ja muissa osavaltioissa.

Jim Jordan ja Fani Willis Getty Images Housen oikeuskomitea käynnistää tutkimuksen Fulton Countyn piirisyyttäjästä Fani Willisista

Useissa puheluissa hän painosti Georgian vaalivirkailijoita auttamaan hänen pyrkimyksiään, mukaan lukien Raffensperger.Entisen presidentin kampanja jätettiinturhia oikeusjuttujajoka yritti mitätöidä Georgian tulokset ja yritti saada osavaltioiden lainsäätäjät heittämään Joe Bidenin lailliset valitsijaäänet jakorvatane GOP:n äänestäjien kanssa.

Viime viikolla nostetussa syytteessä Willis syytti Trumpia 13:sta, mukaan lukien kiistelystä, salaliittosyytteistä ja virkamiehen pyytämisestä rikkomaan virkavalansa.

Kaikkia 19:ää syytettyä vastaan ​​Willis nosti Georgia-tapauksen kirouttamissyytteen syytteen siitä, että he olivat osa laajaa "rikollista yritystä", joka yritti kumota vuoden 2020 vaalituloksen Peachin osavaltiossa.

Kun tämä suunnitelma ei toiminut, hänen kampanjansa yritti tuoda esille tekaistuja, Trump-mielisiä äänestäjiä. Ja Trumppainostettusilloinen varapresidentti Mike Pence tunnustaa ne laittomat GOP-valitsijat, kun hän johti Electoral Collegen sertifiointia kongressissa 6. tammikuuta 2021.

Tämä tarina on päivitetty lisäkehityksellä.

CNN:n Holmes Lybrand, Devon Sayers, Hannah Rabinowitz, Zachary Cohen, Sara Murray, Katelyn Polantz, Katherine Sullivan ja Marshall Cohen osallistuivat tähän raporttiin.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated: 08/22/2023

Views: 5919

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.